• English German Dutch Danish ChineseHarz- het schilderachtige berglandschap

Hartelijk welkom op de website van "This is Harz". Wij willen u graag laten kennismaken met een tot nu toe voor velen verborgen schat in het midden van Duitsland. Een omgeving waar u zowel individueel als voor de hele familie een scala aan activiteiten kunt ontplooien. De website wordt dagelijks vernieuwd en uitgebreid en we zijn blij met feedback en suggesties. Wij wonen in de stad Bad Sacha en willen u graag helpen met eventuele vragen of reisplannen. Neem contact met ons op via info@thisisharz.com. Wij spreken Engels en Duits

De Harz is een geheime juweel in het midden van Duitsland. Vele jaren bekend als een belangrijke vakantiebestemming op slechts een kleine afstand van Berlijn. In de Harz vindt u verborgen bergdorpjes en romantische stadjes met hun vakwerkhuizen. Kastelen en oude mijnen liggen te wachten om ontdekt te worden. De steden Goslar en Quedlinburg zijn UNESCO Werelderfgoed.

Het Harz gebergte verheft zich uit de Noord-Duitse vlakte met een oppervlakte van 100 bij 30 km. verspreidt het zich over drie staten; Sachsen-Anhalt, Thüringen en Niedersachsen. Het landschap van de Harz bestaat uit bergen, diepe valleien met rijke bossen, mysterieuze grotten, heldere bergmeren en watervallen. Historisch gezien, heeft de Harz zijn status als nationale vakantiebestemming nooit verloren. Van 1952 tot hereniging, werd de regio verdeeld tussen West-en Oost-Duitsland. Het was een politiek vakantiekamp aan beide zijden van het IJzeren Gordijn. Nu kun je een tocht maken langs wat eens de grens was, dat wat nu deel uitmaakt van de Grüne Band Deutschland . Er zijn veel interessante tochten in het Nationaall Park Harz te maken, de Brocken met zijn 1142m is het hoogste punt van de regio. Er wordt gezegd dat de Harz de locatie is van de vele verloren kunstschatten die werden gestolen tijdens de Tweede Wereldoorlog, inclusief de verloren oranje kamer uit Rusland. Dus wie weet wat je zult ontdekken ..

De Harz krijgt een nieuw uiterlijk zodra de eerste sneeuw valt. Er zijn fantastische mogelijkheden voor Alpineskiën, de pistes zijn geschikt voor beginnende skiërs en gevorderden. Meer dan 500 kilometer geprepareerde langlaufpaden staan tot uw beschikking, en niet te vergeten een groot aantal rodelbanen. Ondanks dat de Harz niet met de Alpen vergelijkbaar is biedt het veel waar voor uw geld. De pistes zijn niet zo vol, de liften zijn betaalbaar en de mensen zijn erg behulpzaam. Het is een geweldige plek voor om kinderen met alle facetten van wintersport kennis te laten maken. Vergeet ook niet de romantische Duitse kerstmarkten die worden gehouden in alle steden van de Harz, maar die van Goslar, Wernigerode en Quedlinburg zijn een must. In de Harz kun je het hele jaar door allerhande soorten sport beoefenen. Met volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en skiën (alpine en langlauf), golf, zeilen, vissen, duiken. In feite zijn er niet veel sporten die je niet kunt vinden in de Harz. Als je gewoon wilt ontspannen en jezelf verwennen, dan biedt de Harz een groot aantal plaatsen met natuurlijke bronnen en een uitgebreid wellness programma. Dus als u zin heeft in een modderbad, of een ondergrondse spa grot of gewoon relaxen in sauna's en jacuzzi, de Harz vervult al uw wensen. Het stijgende aantal bezoekers in alle seizoenen is het bewijs van de aantrekkingskracht van de Harz.