• English German Dutch Danish Chinese
this is harzHarzen - bjerg skov

Velkommen til "Det er Harzen" web site. Her sigter vi mod at introducere dig til en skjult skat i midten af Tyskland. Der er mange gode aktiviteter, som du kan finde her for hele familien eller bare den enkelte opdagelsesrejsende. Webstedet er ved at blive opdateret og udvidet på en daglig basis, og vi glǽder os over feedback, forslag, kommentarer og anmeldelser. Vi bor her i byen Bad Sachsa og er glade for at hjǽlpe dig med eventuelle forespørgsler eller rejseplaner. Kontakt os venligstpå:info@thisisharz.com Vi taler engelsk og tysk.

Harzen er en hemmelig lille perle i midten af Tyskland. Kendt i mange år som et centralt feriemål, og kun en lille afstand fra Berlin. I Harzen kan du finde skjulte bjerglandsbyer og romantiske byer med deres bindingsvǽrk indrammede bygninger, og slotte og gamle miner venter på at blive opdaget. Byerne Goslar og Quedlinburg er på UNESCOs verdensarvsliste.

Harzen stiger fra det nordtyske Plain, der dǽkker et areal på 100 km lange og 30 kilometer bred og breder sig ud over tre tilstande: Sachsen-Anhalt, Thuringen og Niedersachsen. Harzen har et landskab af bjerge, dybe dale med rige alpine skove, mystiske huler og klare bjergsøer og vandfald. Historisk set er dens status som et førsteklasses nationalt feriemål aldrig blevet draget i tvivl. Fra 1952 indtil genforeningen blev regionen delt mellem Vest- og Østtyskland. Nu kan du trekke langs hvad der var grǽnsen, der nu er en del af den grønne Band. Der er mange meget interessante ture på tvǽrs af Harzen National Park, der i Brocken, som på 1142m (3.743 meter) er det højeste punkt i regionen. Det siges, at Harzen er placeringen for de mange tabte kunstskatte, der blev stjålet under Anden Verdenskrig, herunder de tabte rav rummet fra Rusland. Så hvem ved, hvad du vil opdage ...

Harzen får et nyt udseende, når den første sne kommer. Her kan du løbe på ski Alpint, hvor pisterne tage højde for begyndere. Over 500 kilometer nylagte cross country ski stier og kǽlkebakker. Selv om Harzen ikke er Alperne, er pisterne ikke så fulde, såelevatorerne er meget mere overkommelige, og folk er meget hjǽlpsomme. Det er også et godt sted for børnene at opleve vintersport og aktiviteter. Og glem ikke de romantiske tyske julemarkeder, som holdes i alle byer i hele Harzen, men dem i Goslar, Wernigerode og Quedlinburg er et must at besøge. Harzen er fantastisk året rundt med masser af muligheder for vandreture, cykling og skiløb (alpint og nordisk), golf, sejlsport, fiskeri, dykning. I virkeligheden er der ikke mange sportsgrene, som du ikke kan finde i Harzen. Hvis du bare vil slappe af og forkǽle dig selv, tilbyder Harzen fantastiske byer med naturlige kilder og en stor samling af wellness-programmer. Så hvis du har lyst til et mudderbad, eller en underjordisk grotte spa, eller bare slappe af i sauna og jacuzzi, har Harzen alt hvad du kunne ønske. Den regelmǽssige tilstrømning af besøgende i alle årstider er et udtryk for hvad Harzen kan tilbyde.